Levi Henriksen & Babylon Badlands
"190 desibel kjærlighet"

KUN 100 STK. SIGNERTE VINYLER TILGJENGELIG FOR FORHÅNDSBESTILLING

190 desibel kjærlighet er som vanlig spilt inn i Snaxville Recordings med Henrik Maarud som produsent, men innspillingen har tatt tid og ført til at bandet spøkefullt har omtalt den som sin Chinese Democrcay. Levi Henriksen & Babylon Badlands og Maarud har imidlertid brukt tiden godt, og laget et album der de har maktet å løfte det som hele tiden har vært bandets kjennetegn, de gode melodiene og noe av landets ypperste rockelyrikk, til et nivå der de ubesværet beveger seg mot det samme landskapet som artister som Thåstrøm og Lars Winnerbäck har gjort til sitt.

KR 499,-

inkluderer emballasje, pakking og frakt
Estimert leveranse: 15/08/2023

Stream Levi Henriksen & Babylon Badlands

litt om albumet
"190 desibel kjærlighet"

190 desibel kjærlighet - det fjerde albumet til Levi Henriksen & Babylon Badlands – startet så smått samme dag Ari Behn døde. Sangen «Så jeg lot det brenne» handler om ensomheten de fleste kunstnere har kjent på når man stiger ned av scenen, skritter ut av rampelyset, og ikke lenger kan skjule seg i den offentlige versjonen av seg selv. Rent melodisk hører sangen hjemme i det heartlandlandskapet bandet noe motvillig er blitt plassert i, samtidig som den tematisk satte tonen for bandets mest personlige plate til nå. 190 desibel kjærlighet er et album spilt inn av menn langt nord i livet, men er samtidig blitt et livsbejaende album som dyrker troen på at rockemusikken, den virkelig gode rockemusikken, fortsatt har evnen til å frelse deg fra mørket som har tenkt seg din vei, slik det var den gang bandets medlemmer var unge gutter på 17.

190 desibel kjærlighet er som vanlig spilt inn i Snaxville Recordings med Henrik Maarud som produsent, men innspillingen har tatt tid og ført til at bandet spøkefullt har omtalt den som sin Chinese Democrcay. Levi Henriksen & Babylon Badlands og Maarud har imidlertid brukt tiden godt, og laget et album der de har maktet å løfte det som hele tiden har vært bandets kjennetegn, de gode melodiene og noe av landets ypperste rockelyrikk, til et nivå der de ubesværet beveger seg mot det samme landskapet som artister som Thåstrøm og Lars Winnerbäck har gjort til sitt. Dette høres spesielt godt i sangene «Alle mine døde» og «Elisabeth ved vinduet», som med sine orkestrale arrangementer underbygger sangenes sårhet på en helt ny måte i gruppas musikk. Samtidig viser Levi Henriksen & Babylon Badlands helt nye og mer lekne sider av seg selv i «Så lenge sola står opp over festningen», en sang med tydelig folkrockinspirasjon der strengevirtuos Freddy Holm strør sitt magiske englestøv over musikken. Noe av de samme innflytelsene kan også høres i «Bli en stund om du kan». Den har et umiskjennelig britisk preg over seg, og underbygger det faktum at mange av bandets største inspirasjonskilder kommer fra nettopp de britiske øyer. Nettopp energien og trassigheten fra Storbritannia fra slutten av 70-tallet kan også tydelig høres i «Idiot», som åpner med et aldri så lite nikk på hatten til Dexys Midnight Runners, og med det håper bandet – en gang for alle – å legge diskusjonen død om hvorvidt de er et Americanaband.

I platas linernotes skiver Henriksen om døden at «Den knoklete gamle kødden har gjort sitt nærvær gjeldende både i omgangskretsen vår og i bandets innerste sirkel». Bandet har mistet kolleger, forbilder, venner og familie i løpet av produksjonen av plata, og typisk nok, to dager før bandet gjorde sine siste pålegg døde Tom Verlaine, en gitarist hele bandet har på sin favorittliste. Sangen heter treffende nok «Halleluja og amen», og som Henriksen sier om da gitarist Anders Bøhnsdalen la på den siste soloen: «Det var hans fingre jeg så bevege seg, men det var Tom Verlaine som spilte». Det er en passende epilog til en plate der en av tekstlinjene lyder: «Du blir ikke borte før den siste som elsket deg dør».

«190 desibel kjærlighet»

Levi Henriksen & Babylon Badlands
«190 desibel kjærlighet»

SIDE A:
IDIOT
SÅ JEG LOT DET BRENNE
BAKLENGSELVAS BLUES
(JEG VIL BLI SOM) EMILIE FLYGARE-CARLÉN
ALLE MINE DØDE

SIDE B:
SÅ LENGE SOLA STÅR OPP OVER FESTNINGEN
BLI EN STUND OM DU KAN
HALLELUJA OG AMEN
ELISABETH VED VINDUET
EVANGELINE

Hvem er med på albumet

Levi Henriksen, sang og akustisk gitar.
Finn Lilleseth, trommer, skrammel og kor.
Anders Bøhnsdalen, elektrisk, akustisk og slide gitar, mandolin og kor.
Morten Andreassen, bass og akustisk gitar
Med hjelp fra:
Henrik Maarud, perkusjon, synth og piano.
Lasse Hafreager, keyboards.
Freddy Holm, fele, pedalsteel, banjo og mandolin.
Amund Maarud, gitar på «Halleluja og Amen».
Tora Terese Waaler Wærvågen, fiolin.
Einar Halle, cello.
Henning Kvitnes, tekst "Baklengselvas blues".